1/4 triathlon Geel

Afgelopen week ben ik een hele week niet goed geweest. Trainen lukte niet en veel slapen was de boodschap. Even maakte ik mij enorm veel zorgen voor een weerbots van de marathon, maar na controle bleek dat mijn bloedwaarden in orde waren. Zaterdag heb ik even de benen kunnen testen en daar hield ik een deftig gevoel aan over. Ik besloot te starten op de ¼ non drafting triathlon in Geel.

Zaterdag regende het de hele dag enorm hard. Zondag zou een beetje beter worden maar er zou meer wind zijn. Zondag in de voormiddag heb ik (vermoedelijk net als vele andere thriathleten) de buienrader grondig bekeken, maar hij bleek verkeerd!! Gelukkig kon ik nog droog een ronde gaan verkennen, want het was mentaal erg belangrijk dat ik de omloop een beetje kende. Bij het plaatsen van de fiets in de wissel begon het vreselijk te regenen, de wedstrijd was nog niet eens begonnen. Waar we allen voor vreesden, zou gebeuren want het zou een natte triathlon worden bij koude temperaturen. Dit is niet echt mijn ding!

Samen met ploegmaat Ramses dook ik in het water, we besloten we elk onze eigen wedstrijd te doen. Bij de start kreeg ik al meteen een voet op mijn bril waardoor ik even moest bekomen. Ik kwam precies niet meer in mijn ritme en had het lastig tijdens het zwemmen. Dit zou nadien ook blijken uit mijn erg zwakke zwemtijd. Aangezien ik vorige week in Lille wel goed had gezwommen, maakte ik me hierbij niet echt zorgen. Eens uit het water gekomen maakte ik een snelle wissel. Ik wist dat ik niet goed had gezwommen dus ik moest vol doorfietsen. Ik fietste mijn tempo en kon daardoor best veel volk inhalen. Ik moest alles alleen doen want een beetje hulp van iemand of een groep zat er niet echt in. Het opspattende water deed me bijna dwingen tot opgave met onderkoeling. Maar ik nam de raad op van mijn schoonbroer Wim, hij zei me op voorhand om bij koude zo hard mogelijk te fietsen zodat ik het toch iets warmer zou krijgen. Bij het inrijden van de wissel had ik moeite om mijn schoenen aan te doen en verloor hierdoor best veel tijd. Omdat het voor iedereen even koud was, was ik niet de enige met dit probleem.

Bij het uitlopen van de wissel kwam ik teammaat Ramses tegen. Op gevoelloze voeten lopen was nieuw voor mij, het deed erg veel pijn. Door het weinige gevoel in mijn benen was het vreemd lopen en kwam ik precies niet in mijn ritme. Ramses liep wat verder weg maar ik nam al snel het besluit hem toch maar te proberen te volgen, alleen lopen zou nog moeilijker zijn. Ramses liep een goede race en zoals echte teammates bleven we heel de tijd samen. Mijn behoorlijke looptijd heb ik dan ook te danken aan Ramses ! We eindigen samen op de 24ste en 25ste plaats.

Op zich ben ik hier tevreden mee want ik deed nog nooit mee aan een ¼ triathlon. Mijn zwemmen was echt heel slecht maar daar zullen we nog extra aan moeten werken.

http://vtdl.triathlon.be/wp-content/uploads/2014/05/11052014-geel.pdf

 

Dit bericht werd geplaatst in Wouter. Voeg de link toe aan uw favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *