14e halve triathlon Stein (nl)

Zondag stond ik aan de start van de ½ triathlon in Stein. Vorig jaar deed ik daar mijn eerste ½ triathlon, dit jaar was het mijn laaste wedstrijd voor mijn Ironman in Zurich. Spijtig genoeg was het een nieuw fiets- en loopparocurs waardoor het moeilijk was te vergelijken met vorig jaar.

Samen met ploegmaat Ramses zetten we onze fietsen klaar in de wisselzone. Onder een stralende zon konden we om 10u starten voor 2 lussen van 900meter zwemmen. Ik nam me voor om niet te snel te zwemmen en vooral in de voeten te zwemmen. Dit lukte aardig en zo kon ik het zwemmen zonder al te veel problemen overleven.

Na een snelle wissel kon ik starten voor 3 fietstouren van 29km. Het parcours was een afwisseling van draaien en keren met lange golvende stukken met als toetje nog eens een paar lastige bergjes in de trend van de Amstel Gold race. Ik kon heel de tijd een goed tempo rijden en voelde me in een goed ritme. Tijdens het fietsen kon niemand me inhalen en reed ik naar een 20ste plaats. Het gevoel op de fiets was goed maar ik had schrik iets te diep te zijn geweest en dit te moeten bekopen in het lopen. Vooral de bergjes deden enorm veel pijn, dit door de omschakeling van grote power naar het kleine verzet.

Na weer een snelle wissel kon ik starten voor mijn halve marathon. Spijtig genoeg was de organisatie erg onduidelijk en wist ik niet goed hoeveel touren er moest gelopen worden. Je moet immers fysiek en mentaal kunnen indelen  en dit is zeer moeilijk als je niet kan inschatten hoeveel touren er gelopen moeten worden. Gelukkig kon ik een stevig tempo lopen en kende ik geen zwak moment. Ik kon mijn loopritme aanhouden en zo naar een mooie plaats lopen.

Ik ben erg tevreden met deze uitslag omdat ik voor de eerste keer voor de volle 100 % een halve triathlon kon doen zonder al te veel te moeten rekenen. Deze wedstrijd geeft mij veel vertrouwen voor mijn Ironman, binnen 1 maand. Hoewel de focus in Stein lag op een goede uitslag, ligt deze in Zurich vooral op het bereiken van de eindmeet.

 

http://team.cycosports.be/12-triathlon-stein/#more-476

Dit bericht werd geplaatst in Wouter. Voeg de link toe aan uw favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *