Crossduathlon Hofstade

Om een intensieve prikkel in te lassen, nam ik dit weekend, samen met Robby Bodson, deel aan de crossduathlon te Hofstade. We deden mee in de duo-discipline waarin ik het lopen en Robby het mountainbiken voor zijn rekening nam.

De start ging zoals gewoonlijk heel hard. Ik probeerde me mee vooraan te nestelen, maar was toch al snel op achtervolgen aangewezen. Het parcours was in het begin en op het einde ook redelijk zwaar door het losse zand. Het werd wel snel duidelijk dat er enkelen te snel gestart waren en stilletjes aan schoof ik verder op naar voren. Ik kon mijn tempo goed houden om zo als 5e de wissel in te duiken.

Snel wisselen met Robby, zodat hij ook een knalprestatie op de mountainbike kon neerzetten. Dat deed hij dan ook voortreffelijk zodat ik als vierde aan de finale run kon beginnen. Robby was dan ook dicht genaderd op onze voorganger zodat ik wat een mikpunt had.

Ik probeerde weer snel te vertrekken, maar de eerste stappen in het losse zand waren zwaar. Toch probeerde ik Mathias Laureys te volgen, maar naderen deed ik niet echt. Halverwege het parcours merkte ik wel dat er iemand kort op mijn hielen zat, dus tijd om te versnellen. Ik kon het tempo nog goed verhogen, zodat mijn achtervolger terug wat afstand moest laten. Mathias was jammer genoeg niet meer binnen bereik en dus moesten we vrede nemen met de 4e plaats.

We kunnen wel terugblikken op een mooie wedstrijd en rekenen op een degelijke conditie. We hadden deze wedstrijd er ook maar tussengenomen als intensieve prikkel, zonder hiervoor af te bouwen in onze trainingsarbeid!

Dit bericht werd geplaatst in Wim. Voeg de link toe aan uw favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *