2e plaats Etten-Leur cross duathlon

Vandaag stond de cross duathlon in Etten-Leur op het programma. Na een 1e en een 2e plaats de voorbije jaren is dit een wedstrijd die ik graag doe en mij wel ligt.

Met Rik Thys, Geert Laurijsens en niet te vergeten Rudi Van Houts ( mountainbike prof ) stonden er weer een aantal stevige deelnemers aan de start. Normaalgezien stonden onze 2 nieuwkomers in de ploeg mee aan de start, maar door een blessure moest Roel op het laatste moment nog forfait geven.  Tim reed wel mee in de uitrusting van ons team.

Bij het eerste lopen nam Rik Thys het eerste deel voor zijn rekening. Ik nam nadien over en liep mijn eigen tempo. Hierdoor kon ik de wissel inkomen met Rik en Geert op een paar seconden.

Bij het overstappen naar de fiets liep dit niet zo lekker. Ik miste precies elke bocht en het draaide niet zo goed. Rik en Geert keerden al snel terug en we reden met 3 weg. Na 4 km schoof mijn voorwiel weg op een gladde wortel. Ik geraakte even niet terug op de fiets en verloor zo 15 seconden. Het sein voor Rik om de gas open te draaien en mij niet te laten terug komen (Ik liet waarschijnlijk te hard in mijn kaarten kijken in de eerste loop). Ik bleef dan ook heel de wedstrijd op een 15/20 seconden hangen. Ik geraakte er niet naartoe maar bleef vechten.

( meetria ploegmaats )

Bij het inrijden van de wissel stonden daar Geert en Rik voor het tweede loopgedeelte. Ik geloofde er plots weer in tot ik werd tegen gehouden door een ref omdat ik mijn helm te vroeg los maakte (DOM). Hoewel de achterstand nu te groot zou zijn geworden, besloot ik om toch te proberen om hen in te halen. Plots passeerde ik Geert die aan de kant stond omdat het voor hem op was, hij was een hele week ziek en kon niet op volle waarde strijden. Ik liep hierdoor dus op de tweede plaats en kwam ook als tweede over de eindmeet. Mijn val en helm te vroeg los maken waren uiteraard niet echt goed maar Rik was echt heel sterk en is dan ook de verdiende winnaar dit jaar in Etten-Leur!

Wat de volgende weken gaan brengen, is een groot vraagteken aangezien onze tweede kleine spruit op komst is. Misschien pik ik het BK nog mee maar dit zal dan sowieso zonder veel ambitie zijn. Het volgende echte doel zal Xterra Belgium worden.

Ploegmaat Tim werd mooi 9e dus 2 top 10 plaatsen voor het Cyco Endurance Team !

Dit bericht werd geplaatst in Wouter. Voeg de link toe aan uw favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *