Wie ben ik

Naam: Wouter Wuilmus
Geboortedatum: 21/02/1985
Lengte: 1m 77cm
Gewicht: 60 kg
Burgerlijke staat : samen met Kitty
Hartslag: Rust: 40, Max: 209
Beroep: Leerkracht L.O. en Biologie en WW
Sport: Mountainbike
Team 2011 :Test rijder Principia
Trainer: Michel Geerinck

Sportief verleden: Wouter Wuilmus is één van die bikers (denk maar aan Gunn-Rita Dahle) die door een blessure de geneugden des mountainbiken heeft leren ontdekken. Door een spierscheur in de lies mocht hij enkel nog fietsen. Samen met enkele vrienden reed Wouter her en der enkel toertochten, maar als laatstejaars junior waagde Wouter toch zijn kans in de competitie. Wouter kon zich goed handhaven in de groep, zonder echt op de voorgrond te treden. Tot hij echter de chrono ontdekte: enkele top-10 plaatsen deed vermoedden dat Wouter ooit eens de bloemen naar huis zou kunnen nemen.

Wouter koos echter een andere levenswandel: hij ging verder studeren in Leuven, van competitie en trainen kwam niet veel meer in huis omdat studies nu éénmaal de voorkeur krijgen. Toch kon Wouter de honger naar uitdagingen niet zomaar stillen: gepakt en gezakt fietsten Wouter en Wim Van Linden in 2005 immers van België helemaal naar Portugal in 30 dagen voor het Ride2WalkAgain project. “Een waanzinnige ervaring” noemt Wouter het. In 2005 pikte Wouter de competitie-draad weer op en behaalde een aantal overwinnigen in winterduathlons en enkele dichte ereplaatsen in kleinere mountainbike-wedstrijden. Omwille van deze uitstekende resultaten kreeg Wouter dan ook zijn kans bij Team 2Mega-Saeco, waar hij ondertussen een gedreven teamlid is.

Het mountanbiken blijft Wouter nog altijd combineren met zijn studies regentaat Lichamelijke Opvoeding. In deze optiek organiseerde Wouter in 2007 de eerste toertocht van het team voor zijn eindwerk. Dat dit meer dan geslaagd was getuigt uit de vele positieve reacties van de 1.250 deelnemers aan deze tocht.

In 2006 nam Wouter met enkele teamleden deel aan twee 24u wedstrijden. Met succes, Wouter en co behaalden een podiumplaats op de Lac de Leau Dheure en een zevende plaats op het WK. Een mooi voorbeeld van doorzettingsvermogen van heel het team.
Ook in 2006 beleefde Wouter zijn grootste tegenslag. Een half jaar voorbereiding voor de Transalp werd teniet gedaan door een val over een steentje in diezelfde Transalp. Wouter blijft echter niet bij te pakken zitten en gaat in 2007 terug aan de slag in de Transalp, wat meteen zijn hoofdoel van het jaar gaat worden.

In  2009 reed Wouter heel het EBBT klassment en kon hij dit naar zijn hand zetten. Voor Wouter was dit een bekroning voor een jaar hard trainen. Ook enkele podium plaatsen in de meerdaagse marathon in Polen samen met Kris De Nef was een hoogte punt van 2009. Vanaf 2009 ging Wouter ook samen werken met een trainer. Vanaf toen was Michel Geerinck zijn coach.

In 2010 kwam er een einde aan het Saeco avontuur. Wouter zocht bewust geen nieuw team op en stapte in het solo project als Principia rijder. Hij reed met het Deense Principia merk rond. Dit merk is het neusje van de zalm in de fiets wereld. Het zijn exclusieve fietsen die garrant staan voor top kwaliteit.

Wouter reed in 2010 vooral een voorjaar met mooie uitslagen. In de zomer werkte hij in zijn huis dat hij samen bouwt met zijn vriendin. De combinatie van wedstrijden en werken ging moeilijk samen. Hij bleef wel fietsen zodat hij nadien de draad snel weer kon opnemen.

In 2011 staat de Transschwarzwald op het programma en tal van andere mooie marathon.

Enkele resultaten:

2010
4de elite marathon Langdorp
10de elite Les Cines Des Waimes
4de elite Les Batailles Des Ardennes

2009
Eindwinst EBBT klassement
5de plaats eindstand mountainbike challenge Polen (samen met Kris De Nef)

2008
11de plaats 4 daagse LCMT Houfalize
1ste plaats 24u Lac Eau d’heures – Estafette 24u
27ste Bikechallenge Polen

2007
98ste plaats JEATEX mountainbike transalp
11de plaats VISA chrono Langdorp
1ste plaats 24u Lac Eau d’heures – Estafette 24u

2006
2e open Lac Eau d’heures – Estafette 24u
7e mannen (4) Eschlikon – WK Estafette 24u (samen met S Van Everbroeck, D Van Hove en R Bodson)
10e beloften Verviers – BK Marathon
9de belofte – Roc D’Azur

Fiets
– Wedstrijdbike = Principia C 24
– Trainingsbike = Granville Pulse V3
– Race fiets = Cube

Kranten/tijdschriften: Gazet Van Antwerpen, Cyclosprint

Beste Film: Shrek, Gladiator,…

Lekkerste eten: Wok, BBQ & ene ne goeie friet van het frituur met ne hamburger

Favoriete drank: Koffie + Sponsor sportdrank

Muziek: Faithless, Red Hot Chili Peppers, Moby, Ozark Henry,AC/DC,…

Beste nummer: Insomnia (faithless)

Bijgelovig: Ja

Idool: Marc Herremans!
Het respect dat ik voor die man heb is niet te beschrijven. Terugkeren na een van de donkerste periode die een mens kan meemaken. Ook na de dopingperikelen blijft Filip Meirheaghe voor mij een voorbeeld zowel als sporter als mens

Moeilijkste tegenstander: zenuwen

Mooiste moment: Het rijden van de Transalp met Wim was een ongeloofelijke ervaring. De sfeer in een meerdaagse is gewoon super ! Je leert u grenzen verleggen en een hoop nieuw volk kennen. De Bikechallenge in Polen met Sven van Everbroeck was ook uniek !

Grootste teleurstelling: 1 jaar voorbereiding naar de **** door 1 steen. Na 1 dag moest ik de strijd staken in de transalp 2006. Door een domme val is mijn slijmbeurs van de knie geraakt en moest in noodgedwongen weer naar België. Na een jaar trainen en werken om te kunnen starten is deze droom plots voorbij.

Ambities: Dit jaar wil ik graag goed zijn in alle Belgische marathons en een goed EBMC eindklassement rijden. De 5daagse Transschwarzwald die ik samen met mijn neef Stijn ga fietsen zou ik ook graag een mooie plaats rijden.

Droom : Ik wil ooit de Crocodile Trophy rijden. De zwaarste bike-events is de Crocodile Trophy. De deelnemers moeten 1400km overbruggen in 13 etappes en dit onder de loodzware zon en door het Australische zand! Slapen gebeurt primitief in tenten, dus de vermoeidheid wordt steeds groter en elke kilometer lijkt langer dan de vorige.Ik ben ervan overtuigd dat ik deze binnen enkele jaren zal rijden !

Reacties zijn gesloten.